Počas nášho jasného zamerania na biotechnológiu v potravinárstve, sme schopní ponúknuť Vám biotechnologické riešenia spoločnosti Chr. Hansen unikátnej kvality a kompatibility určené pre vinárov.
Sortiment zahŕňa výživu pre baktérie Bactiv-aid, kvasinky Viniflora® a ďalšie prípravky ako taníny a enzýmy, ktoré sú často používané a kombinované vinármi na dosiahnutie optimálnej vinifikácie.
Bactiv-aid – výživa pre baktérie
Bactiv-aid je výživa namiešaná z prírodných zložiek vybraných špecificky na zlepšenie rastových podmienok pre malolaktické baktérie vo víne. Bactiv-aid zabezpečuje, že baktérie majú dostatočný prísun živín. Bactiv-aid optimalizuje rastové podmienky pre baktérie, čo napomáha rýchlej a úspešnej malolaktickej fermentácii bez akéhokoľvek negatívneho účinku na arómu alebo chuť vína. Bactiv-aid sa odporúča použiť do všetkých vín inokulovaných s Viniflora® CH35 a Viniflora® oenos. Pridanie Bactiv-aid zabezpečí rýchlu a čistú malolaktickú fermentáciu vo väčšine vín. Prídavkom Bactiv-aid skrátite dobu potrebnú na malolaktickú fermentáciu až 40%. Úplné využitie výhod Bactiv-aid dosiahnete pri pridaní prípravku do vína spolu s kultúrou na malolaktickú fermentáciu. Bactiv-aid sa odporúča použiť najmä ak má vaše víno jednu z nasledujúcich charakteristík:
- Vysoko vyčírené biele víno
- Víno, ktoré má problematické fyzikálne parametre, ako vysoký obsah alkoholu alebo nízke pH
- Víno, ktoré má problematickú malolaktickú fermentáciu
- Víno, u ktorého skončila alkoholová fermentácia pred viac ako 14 dňami
- Ak víno je z odrody, ktorá má obyčajne problémy prejsť malolaktickou fermentáciou ako napr. Merlot.
Kvasinky Viniflora®
Sortiment kvalitných kvasiniek s excelentnou fermentačnou kinetikou a dokumentovanou kompatibilitou s kultúrami Viniflora®. Tu môžete nájsť klasické kvasinky s kmeňmi Saccharomyces cerevisiae s názvom MERIT.ferm určené pre biele a červené vína aj s vysokým obsahom alkoholu a výbornou toleranciou na SO2.
Druhou skupinou sú kvasinky Viniflora.nsac, ktoré predstavujú priekopnícku radu pozostávajúcu so štyroch produktov, v ktorých sú rôznym spôsobom kombinované klasické kmene baktérií Saccharomyces cerevisiae so špeciálne vyberanými kmeňmi typu non-Saccharomyces. Tieto produkty poskytujú vínu vlastnosti spontánnej alkoholovej fermentácie vo význame jej komplexnosti a sviežosti a vlastnosti kontrolovanej alkoholovej fermentácie vo význame optimálnej kontroly výrobného procesu a rýchlosti.
Produkty HARMONY.nsac a SYMPHONY.nsac sú vhodné pre biele a ľahšie červené vína, zatiaľ čo RHYTM.nsac a MELODY.nsac sú výbornou voľbou pre plnšie červené vína s maximálnym obsahom alkoholu až do 17%.
Pre detailnejšie informácie, prípadne dohodnutie termínu návštevy nášho pracovníka na prosím kontaktujte.