Syridlá a kultúry v maloobchodnom predaji

Vzhľadom na nové nariadenia o GDPR sme boli nutení zrušiť náš internetový obchod. Samozrejme, v činnosti pokračujeme, preto v prípade záujmu o naše produkty nám zašlite email.

Uvedené ceny sú s DPH, avšak bez dopravného k Vám. Tovar zasielame kuriérom UPS.

Ak ste z Bratislavy a okolia, môžete si tieto produkty aj priamo zakúpiť na adrese: Zelený obchod vo FreshMarket, Rožňavská 1, Po-Pia 8:00-19:00, So 9:00-14:00

Recepty nájdete tu: https://varecha.pravda.sk/suroviny/syridlo/

Syridlá

Syridlo Hrudka XP200, 500ml

8,40 EUR s DPH/ks

Hrudka XP200 – maloodberateľské balenie tekutého mikrobiálneho syridla Hannilase®. Tento typ syridla je nízkonákladovou alternatívou k ostatným typom syridiel, vhodné najmä na výrobu čerstvých a syrov s krátkou dobou zrenia, pri nižšej výťažnosti. Z dôvodu relatívne vysokej nešpecifickej proteolitickej aktivite, použitie tohto typu sa nedoporučuje pri výrobách orientovaných na vysokú výťažnosť a dlhú dobu zrenia syrov s minimálnym rizikom ich horknutia.
Hrudka XP je charakteristická ako vysoko purifikované extra termolabilné syridlo, čo znamená, že srvátka nemá zvyškovú zrážaciu aktivitu po normálnej pasterizácii pri 68°C po dobu 15 s pri pH ³ 6,0. Tento produkt je testovaný na neprítomnosť vedľajších aktivít lipázy a amylázy (horknutie syrov).

Dávkovanie: 15-30 ml na 100L mlieka, skladovanie pri teplote 2 až 8 °C (nesmie zamrznúť), doba použiteľnosti 12 mesiacov od dátumu výroby.

Poznámka: Aktivita syridla nemá žiadnu súvislosť s jeho farbou, preto môže mať farebné variácie.

Dokumenty na stiahnutie:

Navody na vyrobu mliecnych vyrobkov so syridlom HRUDKA

KBU_Hrudka XP 200

Syridlo Hrudka XP200, 5 litrov  

55,80 EUR s DPH/ks

Hrudka XP200 – maloodberateľské balenie tekutého mikrobiálneho syridla Hannilase®. Tento typ syridla je nízkonákladovou alternatívou k ostatným typom syridiel, vhodné najmä na výrobu čerstvých a syrov s krátkou dobou zrenia, pri nižšej výťažnosti. Z dôvodu relatívne vysokej nešpecifickej proteolitickej aktivite, použitie tohto typu sa nedoporučuje pri výrobách orientovaných na vysokú výťažnosť a dlhú dobu zrenia syrov s minimálnym rizikom ich horknutia.
Hrudka XP je charakteristická ako vysoko purifikované extra termolabilné syridlo, čo znamená, že srvátka nemá zvyškovú zrážaciu aktivitu po normálnej pasterizácii pri 68°C po dobu 15 s pri pH ³ 6,0. Tento produkt je testovaný na neprítomnosť vedľajších aktivít lipázy a amylázy (horknutie syrov).

Dávkovanie: 15-30 ml na 100L mlieka, skladovanie pri teplote 2 až 8 °C (nesmie zamrznúť), doba použiteľnosti 12 mesiacov od dátumu výroby.

Poznámka: Aktivita syridla nemá žiadnu súvislosť s jeho farbou, preto môže mať farebné variácie.

Dokumenty na stiahnutie:

Navody na vyrobu mliecnych vyrobkov so syridlom HRUDKA

KBU_Hrudka XP 200

Syridlová tyčinka na 50 litrov mlieka

6,00 EUR s DPH/5ks

Syridlová tyčinka – Čistý práškový štandardizovaný chymozín vyrobený fermentáciou Aspergillus niger var. awamori. Obsahuje enzýmy, ktoré zrážajú mlieko s vysoko špecifickým štiepiacim účinkom na kapa-kaseín, čo má za následok veľmi dobrú tvorbu syroviny. Celková proteolytická aktivita má tiež významný vplyv na vývoj arómy a textúry syra. Syridlová tyčinka je biely až žltý alebo hnedý prášok s charakteristickým zápachom, môže mať farebné odchýlky, avšak toto nemá vplyv na aktivitu zrážania. Syridlová tyčinka sa inaktivuje (> 98%) počas normálnej pasterizácie srvátky (72°C / 15 s), ak má srvátka pH 6.0 alebo vyššie. Teplotné optimum pre syridlovú tyčinku fy Chr. Hansen je v rozmedzí 40-45°C.

Dávkovanie: 1 vrecko na 50L mlieka, skladovanie do 25°C (najlepšie v chladničke), doba použiteľnosti 24 mesiacov od dátumu výroby.

Hmotnosť (hrubá): 1,4g

Poznámka: Aktivita syridla nemá žiadnu súvislosť s jeho farbou, preto môže mať farebné variácie.

Dokumenty na stiahnutie:

Navody na vyrobu mliecnych vyrobkov so syridlovymi tycinkami

Syridlové tyčinky – PI – SK

Zaujímavý návod aj s obrázkami: https://www.mimibazar.sk/recept.php?id=24875

Chymozínové práškové syridlo CHY-MAX Powder Extra, 500g

72,00 EUR s DPH/ks

CHY-MAX Powder Extra – Čistý práškový štandardizovaný chymozín vyrobený fermentáciou Aspergillus niger var. awamori. Obsahuje enzýmy, ktoré zrážajú mlieko s vysoko špecifickým štiepiacim účinkom na kapa-kaseín, čo má za následok veľmi dobrú tvorbu syroviny. Celková proteolytická aktivita má tiež významný vplyv na vývoj arómy a textúry syra. CHY-MAX Powder Extra je biely až žltý alebo hnedý prášok s charakteristickým zápachom, môže mať farebné odchýlky, avšak toto nemá vplyv na aktivitu zrážania. Syridlo sa inaktivuje (> 98%) počas normálnej pasterizácie srvátky (72°C / 15 s), ak má srvátka pH 6.0 alebo vyššie. Teplotné optimum pre syridlo CHY-MAX Powder Extra fy Chr. Hansen je v rozmedzí 40-45°C.

Dávkovanie: 1-3g na 100L mlieka, skladovanie do 6°C (najlepšie v chladničke), doba použiteľnosti 24 mesiacov od dátumu výroby.

Hmotnosť (hrubá): 565g

Poznámka: Aktivita syridla nemá žiadnu súvislosť s jeho farbou, preto môže mať farebné variácie.

Naj rozdiel oproti mikrobiálnym syridlám – SYRY NEHORKNÚ. Pri parených syroch preukázaná vyššia výťažnosť v porovnaní s mikrobiálnymi syridlami.

Mliekarenské kultúry

Jogurtová kultúra YF-L811,50u na 250L mlieka

15,00 EUR s DPH/ks

YF-L811 – zmesná jogurtová kultúra obsahujúca Streptococcus thermophilus a Lactobacillus delbrueckii poddr. bulgaricus. Kultúra FD-DVS YF-L811 dáva jogurt s veľmi vysokou hustotou, veľmi jemnou arómou a veľmi nízkou post-acidifikáciou. Odporúčaná inkubačná teplota je 35-45 °C.

Dávkovanie: 1 vrecko na 250L mlieka, skladovanie pri teplote -18 °C, doba použiteľnosti 24 mesiacov od dátumu výroby.

Rozmery v cm (vxšxh): 15,5×12,5×1
Hmotnosť (hrubá): 22g

Upozornenie: pri delení na veľmi malé dávky (na 10L mlieka a pod.) negarantujeme výsledky.

Dokumenty na stiahnutie:

Receptura – Domaci jogurt

YF-L811 FD-DVS_713512_SK

Smotanová kultúra Flora Danica®, 50u na 250L mlieka

15,00 EUR s DPH/ks

Flora Danica® – viackmeňová zmesná smotanová kultúra obsahujúca Lactococcus lactis poddr. cremoris, Lactococcus lactis poddr. lactis, Leuconostoc mesenteroides poddr. cremoris a Lactococcus lactis poddr. diacetylactis. Kultúra tvorí arómu a CO2. Kultúra sa používa hlavne pri výrobe syrov kontinentálneho typu (Gouda, Eidam, Leerdam, Samsoe) a mäkkých syrov (Camembert, syr s modrou plesňou) ako aj čerstvých syrov (Hrudka). Odporúčaná inkubačná teplota je 25-35 °C.

Dávkovanie: 1 vrecko na 250L mlieka, skladovanie pri teplote -18 °C, doba použiteľnosti 24 mesiacov od dátumu výroby.

Rozmery v cm (vxšxh): 15,5×12,5×1
Hmotnosť (hrubá): 14g

Upozornenie: pri delení na veľmi malé dávky (na 10L mlieka a pod.) negarantujeme výsledky

Dokumenty na stiahnutie:

FLORA DANICA FD-DVS_713493_SK